رباتی برای تمیز کردن پنل های خورشیدی در مناطق بیابانی بدون نیاز به آب

30 آذر 1393


باوجوداینکه مناطق بیابانی مانند عربستان به علت بهره‌مندی از نور خورشید، مکان‌های مناسبی برای برداشت انرژی خورشیدی هستند،ولی به علت کویری بودن، دارای گردوغبار زیادی هستند و صاحبان مزرعه‌های خورشیدی نیازمند تمیز کردن پنل‌ها جهت فراهم کردن شرایط بهینه هستند در غیراین صورت، چیزی بین ۰.۴ تا ۰.۸% بازده در روز و پس از طوفان‌های شنی ۶۰% بازده را از دست می‌دهند. ولی شست‌وشوی پنل‌ها با آب در وسط یک منطقه‌ی خشک، کار چندان آسانی نیست و در سطوح مختلف مشکلاتی را به وجود می‌آورد. مثلاً علاوه بر مصرف آب، نیازمند کارگرهایی است که باید در آن هوای گرم با دمای بالای ۵۰ درجه‌ی سانتی‌گراد مشغول تمیز کردن پنل‌ها شوند.

rugged robot saudi arabia cleans dusty solar panels without using water ecogeek 00 440x330 رباتی برای تمیز کردن پنل های خورشیدی در مناطق بیابانی بدون نیاز به آب

این‌های مشکلاتی است که دستگاه مکانیکی خودکار بدون آب گرد زدا (به‌اختصار: NOMADD) بر آن‌ها غلبه می‌کند. این ربات‌ها روی ریل‌های پنل‌های خورشیدی نصبمی‌گردند و هرروز حداقل یک‌بار از روی پنل‌های عبور می‌کنند و با جاروب خود، به گرد زدایی از روی پنل‌ها می‌پردازند. استفاده از این ربات‌ها تفاوتزیادی نسبت به زمانی ایجاد می‌کند که پنل‌ها به‌صورت دستی و آن‌هم هر هفتهیک‌بار تمیز می‌شوند.

rugged robot saudi arabia cleans dusty solar panels without using water ecogeek 01 رباتی برای تمیز کردن پنل های خورشیدی در مناطق بیابانی بدون نیاز به آب

ازآنجاکه هر ردیف پنل، ربات خود را دارد، به‌صورت موازی با یکدیگر کار می‌کنند و ازنظر زمانی، تفاوتی بین تمیز کردن یک مزرعه‌ی خورشیدی کوچک و بزرگ نیست.

rugged robot saudi arabia cleans dusty solar panels without using water ecogeek 02 رباتی برای تمیز کردن پنل های خورشیدی در مناطق بیابانی بدون نیاز به آب

سازندگان این ربات معتقد هستند که این ربات پس از سه سال، هزینه خرید خود را جبران می‌کند و همچنین می‌تواند در شرایط سخت، بدون نیاز به نگهداری و تعمیر، جان سالم به در ببرد. البته این ربات، اولین ربات در این زمینه نیست و قبلاً از ربات E4 در اسرائیل نیز پرده‌برداری شده بود که درواقع، یک نمونه اولیه ساخت ژاپن بود.

منابع: NOMADD, REnewEconomy

از اون سر دنیا چه خبر

30 آذر 1393

شرکت Kyocera به تازگی  طرح ایجاد بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی فراساحلی ژاپن را آغاز کرده است. انرژی پاک تولید شده توسط نیروگاه 70 مگاواتی کاگوشیما ناناتسوجیما از طریق یک شرکت محلی برق، به شبکه برق ملی فروخته خواهد شد. با اینکه انرژی خورشیدی در مقیاس مفید در اول نوامبر 2013 راه افتاد ولی به طور رسمی در چهارم نوامبر افتتاح شد.

Kyocera  با همکاری شش شرکت دیگر برای راه اندازی این نیروگاه همکاری کرده است. این شرکت امیدوار است که این ریسک اخیر فراساحلی نمونه‌ای برای ژاپنی تمیزتر باشد. این نیروگاه خورشیدی طراحی شده تا ژاپن را به استفاده هرچه بیشتر از منابع انرژی‌های نوتشویق کند.

ایجاد این نیروگاه به علت تجدیدنظر در برنامه تعرفه تغذیه به شبکه برق (FIT= feed in tariff) ژاپن ممکن شد که در جولای 2012 بازسازی شد و به موجب آن، انرژی خورشیدی توانست جایگاهبهتری پیدا کند. تنظیمات تغذیه به شبکه برق، تجهیزات محلی را ملزم می‌کند تا 100 درصد انرژی حاصل از نیروگاه‌های خورشیدی که بیش از 10 کیلووات تولیدمی‌کنند را خریداری نمایند.

 kyocera opens japans largest offshore solar power plant ecogeek افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی فراساحلی در ژاپن 

راهکار تغذیه به شبکه جدید، شناور کردن نیروگاه به صورت فراساحلی، بدون ایجاد اختلال در زمین‌ها یا مسیرهای دریایی است. محلی‌ها، دانشجویان و توریست‌ها از یک "اتاق مشاهده”، می‌توانند دیدی پانورامایی از 290000 پنل خورشیدی داشتهباشند و همچنین اطلاعات آموزشی نیز در حال نمایش است. این نیروگاه نه تنهاانرژی پاک تولید می‌کند بلکه آگاهی بیشتری نسبت به مزایای متعدد انرژی‌های نو ایجاد می‌کند.

منبع:

ecogeek / Kyocera Corporation

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم